Bezlepkové dýňové cupcaky s kokosovým krémem
Vypadá to složitě, ale jsou opravdu jednoduché a zvládne je i začátečník. Zdravé veganské cupcaky obohacené o rostlinný protein. Navíc si je můžete připravit v bezlepkové variantě.
1
INGREDIENCE
- 65 g pohankové mouky
- 65 g samokypřící bezlepkové mouky
- 60 ml kokosového oleje nebo jiného oleje
- 60 ml mandlového mléka
- 1 lněné vejce (1 lžíce mletých lněných semínek + 3 lžíce vody)
- 1 menší banán
- 1 ČL jablečného octa
- 1 ČL bezlepkového prášku do pečiva
- 180 g nastrouhané dýně
KRÉM
- 180 g kokosového jogurtu planton lidl
- 100 g kokosových veganských sušenek
- 50 g proteinu coconut cookie
2
POSTUP
Nejprve si uděláme lněné vejce a necháme 10 minut odstát. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Smícháme pohankovou a bezlepkovou mouku, přidáme kypřící prášek. Vedle si rozmačkáme banán, který přidáme ke lněnému vejci, dále přilijeme mléko a olej, vše promícháme. Tekuté věci smícháme se sypkými a vypracujeme krásné těsto, které by mělo být hustší konzistence, ale ne úplně lepivé.
Nastrouháme si dýni a zamícháme ji do těsta. Těsto plníme do muffinových silikonových formiček. Těsto dejte do silikonových nikoliv do papírových košíčků. Pečeme do zlatova 20-30 minut podle typu trouby. V mixéru rozmixujeme sušenky s jogurtem. Poté přidáme veganským protein a vše znovu promixujeme. Dáme uležet do lednice než vychladne spodní část po upečení. Zdobíme podle fantazie, stejným krémem se dají cupcaky i plnit.
Dobrou chuť!
Autor: Karolína (@caro.line97)