Čoko-proteinový dort
Čokoláda si jednou týdně dopřává zhruba 30% lidí. Máme pro vás nepečený a bezlepkový recept na ten nejčokoládovější dort, který obsahuje cizrnový protein. Ten dodá dezertu kompletní spektrum esenciálních aminokyselin.
1
INGREDIENCE
- 270 g mandlové mouky
- 30 g cizrnového proteinu
- 40 g kakaového prášku
- 2 PL javorového sirupu
- 2 PL kokosového oleje
INGREDIENCE NA KRÉM:
- 300 g kokosového mléka z plechovky
- 200 g hořké čokolády 85%
- 2 PL javorového sirupu
2
POSTUP
V míse smícháme všechny ingredience na korpus. Hmota by se neměla lepit a spíše by měla být sypká. Do formy o průměru přibližně 22 cm dnem skleničky namačkáme těsto do hladké roviny. Korpus dáme odležet do letničky a mezitím si připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou následně smícháme s kokosovým mlékem a javorovým sirupem. Krém nalijeme na připravený korpus a dáme chladit přes noc do ledničky. Následující den ozdobíme ovocem a podáváme s rostlinným jogurtem či smetanou. Dobrou chuť!
Autor: Fínka (@tvojefina)