Dýňoví šneci
Už nevíte, co dalšího udělat doma z dýně? Máme pro vás ten nejlepší podzimní recept na sladké, které nebudete chtít přestat jíst. Skořicové šneky určitě všichni znáte. Co je ale udělá ještě lepší a vláčnější? Dýňové pyré! Vyzkoušejte tyto lahodné veganské dýňové šneky a dejte nám vědět, zda vám chutnali tak moc, jako nám.
1
INGREDIENCE NA TĚSTO
- 2 pl rýžového mléka HappyPower + 200 ml vody
- 60 ml rozpuštěného vegan tuku na vaření
- 1/2 kostky droždí
- 3 pl třtinového cukru
- 400 g hladké špaldové mouky
- špetka soli
INGREDIENCE NA NÁPLŇ
- 1 menší dýně Hokkaido
- 2 pl vanilkového proteinu HappyPower
- 3 pl třtinový cukr
- 1 pl skořice
- 1 čl perníkového koření
- 60 ml rozpuštěného vegan tuku na vaření
2
POSTUP
Vegan tuk na pečení na pomazání plechu + 6 hrstí vlašských ořechů a 2 lžíce třtinového cukru na vysypání na plech.
Dýňové pyré - dýně Hokkaido se nemusí loupat, jen omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme povařit v troše vody do měkka a rozmixujeme na pyré. Zatím neochucené pyré se dá použít do sladkých i slaných pokrmů (náplně, polévka, kaše). My si pyré dochutíme na sladkou náplň.
Náplň - dýňové pyré rozmixujeme se všemi ingrediencemi na náplň.
Těsto - do lehounce ohřátého rýžového mléka rozdrobíme droždí a vsypeme třtinový cukr. Necháme droždí 10 min pracovat. Poté vsypeme mouku, špetku soli a olej (rozpuštěný tuk). Vypracujeme těsto jako na pizzu a necháme 1 hodinu kynout přikryté v teple.
Připravíme si plech - vymažeme plech a vysypeme ho třtinovým cukrem a ořechy (krásně zkaramelizují a přilepí se na šneky až se vše upeče). Rozehřejeme troubu na 200 C. Vykynuté těsto vyválíme a potřeme dýňovou náplní. Srolujeme a krájíme jednotlivé šneky, které vyskládáme na plech. Necháme je ještě 20 minut odpočívat a pak je pečeme na 200 C asi 25 minut. Můžeme jíst jen tak nebo s vyšlehanou kokosovou šlehačkou..
Autor článku: Pavla Králíková