Fazolové brownies
Červené fazole na sladko? Zprvu se to může zdát divné, ale věřte nám, je to stejně dobré jako mrkvový koláč, ne-li lepší! Ozkoušeli jsme to za vás a ještě je tohle brownie plné bílkovin! Myslíme, že budete sami překvapeni jak je tento recept jednoduchý. I když může znít složitě, prakticky jen vše smícháte! Haha.
1
INGREDIENCE
- 400 g červených fazolí (dvě plechovky)
- 1 zralý banán
- 50 g kakaa
- 70 ml rostlinného oleje
- 300 ml rostlinného mléka
- 100 g mléčných čoko drops
- 100 g třtinového cukru
- 100 g rýžové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 1 čajová lžička kypřícího prášku
- 1 čajová lžička skořice
- špetka soli
- rostlinné máslo na vymazání formy nebo pečící papír
- 50 g mléčných drops na vrch
2
POSTUP
Ideálně, pokud máte, použijte jako pomocníka mixér, kam jako první dejte fazole a banán. Rozmixovat můžete zvlášť, před předáním dalších ingrediencí, ale uznejte sami podle výkonnosti mixéru. Pak přidáme všechny ostatní ingredience. Čokoládové dropsy do mixéru ale nedávejte a vmíchejte je až poté!
Vymažte si formu rostlinným máslem a vysypte moukou nebo použijte pečící papír. Formu zvolte jakou zrovna máte, může být kulatá i hranatá ale ať je těsto rovnoměrně rozprostřené do výšky přibližně 2 cm. Pokus chcete, dejte čoko dropsy i navrch. Za nás rozhodně ano! Pečte na 160°C po dobu 50 minut. Nechce vychladnout a můžete podávat. Skvěle chutná jak teplejší, tak studený. Také můžete doplnit o oříškové máslo nebo rostlinný jogurt. Jste překvapeni? Dobrou chuť!
Autor: Fínka (@tvojefina)