Jahodová bublanina s proteinem
Jaký je váš nejoblíbenější letní dezert? Náš je rozhodně bublanina ze sezónního ovoce. Je lehká, osvěžující a skvělá ke kávě, čaji i kakau. Navíc ji máte rychle hotovou - všechny ingredience najdete na zahrádce, smícháte v jedné misce a dáte péct. Voila! Jahodovo-borůvkovo-malinovou bublaninu plnou proteinu, esenciálních aminokyselin, vitamínu B12 a s minimem cukru máte na stole do hodiny.
1
INGREDIENCE
- 55 g hladká špaldová mouka
- 25 g ovesné vločky
- 15 - 20 g jahodový protein
- 20 g kokosový cukr
- 1 čl prášek do pečiva
- 35 g kokosový olej
- 10 pl rostlinné mléko
- jahody, borůvky, maliny
2
POSTUP
Všechny ingredience kromě ovoce spolu smícháme. Menší formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosovou moukou / nebo vyložíme papírem na pečení. Těsto nalijeme do formy a navrch naskládáme ovoce. Bublaninu pečeme na 180°C / 30 - 40 minut. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)