Limetkové řezy
Zdravý a nepečený dezert s limetkovou šťávou, je v letních dnech jasnou a osvěžující volbou! Smetanový krém z kešu, které pomáhají regenerovat tělo a zlepšují kvalitu spánku, díky vysokému obsahu hořčíku. Co si na tyto lahodné limetkové řezy z minimum ingrediencí připravit?
1
INGREDIENCE
- 70 g ovesných vloček
- 150 g vypeckovaných datlí
- 60 g pekanových ořechů
- 2 PL kokosového oleje
- Špetka soli
INGREDIENCE KRÉM:
- 180 g kešu
- 3 limetky (šťáva i kůra)
- 2 PL javorového sirupu
- 50 ml kokosového mléka z plechovky
- 1 PL kokosového oleje
- 1 PL tekuté vanilky
- Špetka soli
2
POSTUP
Jako první si odvážíme vypeckované datle a kešu. Zalijeme vodou se špetkou soli a necháme 2 hodiny namočené. Poté ještě propláchneme pod proudem vody. Všechny ingredience na korpus dáme do mixéru a rozmixujeme na pastu. Připravenou hmotu dáme do formy a rovnoměrně uhladíme na 3 mm vysoký korpus, umyjeme mixér a vrhneme se na krém. Namočené kešu, limetkovou šťávu, nastrouhanou kůru, kokosový olej v pokojové teplotě, kokosové mléko, javorový sirup, vanilku a špetku soli. Vše spolu důkladně rozmixujeme na jemný krém a přelejeme na připravený korpus. Nejlépe necháme přes noc v lednici, aby se spojili chutě a řezy jsou pak mnohem lahodnější. Podáváme s kokosovou smetanou, limetkovou kůrou a plátkem čerstvé limetky. Dobrou chuť!
Autor: Fínka (@tvojefina)