Malinový cheesecake s matchou
Cheesecake je jedním z těch dezertů, kterým se těžko odolává. Dnes přicházíme s verzí, která je plně rostlinná a zdravější, aniž by to ubralo na vynikající chuti. A k tomu jsme přidali matchu - prášek z mladých zelených čajových lístků, který dodá dezertu jemný a osvěžující podtón. Vaše chuťové buňky budou v sedmém nebi!
1
INGREDIENCE NA KORPUS
- 200 g vegan sušenek Lotus Biscoff
- 1,5 pl kokosového oleje
- špetka soli
INGREDIENCE NA NÁPLŇ
- 200 g vegan krémový sýr
- 200 g vegan zakysaná smetana
- 3 pl třtinový cukr
- 2 pl kukuřičný škrob
- trochu čerstvé citrónové kůry
- 2 čl matcha prášku HappyPower
- špetka soli
- čerstvé maliny
2
POSTUP
Troubu předehřejeme na 180°C. Sušenky rozmixujeme a smícháme s kokosovým olejem a špetkou soli. V míse smícháme sýr, smetanu, cukr, škrob, citronovou kůru, špetku soli. Trochu krému si dáme bokem a smícháme s matcha práškem. Matcha krém smícháme jen lehce do čistého krému a vmícháme i maliny. Sušenkové těsto namačkáme na dno a boky formy na menší dort a na to vylijeme krém na který dáme i pár malin. Cheesecake pečeme 30-40 minut. Po upečení ho necháme vychladnout.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)