Mandlová bábovka s jablky
Podzim se pomalu blíží a na jabloních už jsou první jablka. Co si z nich rovnou něco dobrého upéct? Mandlová bábovka, právě s jablky, je opravdu jednoduchá a neodolatelně dobrá!
1
INGREDIENCE
- 220g hladká špaldová mouka
- 160 g celozrnná špaldová mouka
- 60 g mandlová mouka + na vysypání formy
- 10 g skořice
- 40 g cizrnový protein
- 60 g mandlové máslo
- 100 g mandle
- 60 g kokosový cukr
- 1 pl prášek do pečiva
- Špetka soli
- 65 g kokosový olej + na vymazání formy
- 2 ks středně velká jablka
- 515 ml rostlinné mléko
- 2 pl jablečný ocet
2
POSTUP
Troubu předehřejeme na 180°C. Mandle namočíme do vlažné vody (nejlépe přes noc, ale pokud zapomenete, tak aspoň na 10 minut). V míse smícháme mouky, protein, cukr, skořici, prášek do pečiva a špetku soli. Poté do suchých ingrediencí vmícháme nasekané mandle, mandlové máslo, změklý olej a na kostky nakrájená jablka a nakonec postupně vmícháme mléko a ocet. Těsto nalijeme do formy na bábovku vymazané kokosovým olejem a vysypané mandlovou moukou. Bábovku dáme péct zhruba 50 minut (je potřeba ji pohlídat špejlí).
Po upečení bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme ji vychladnout. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)