Matcha mramorová roláda
Hledáte něco tradičního na rodinnou oslavu ve veganském provedení? Máme pro vás recept na vláčnou roládu s přírodními barevnými prášky, která potěší i nevegany! Tato roláda se snadno dá připravit i v bezlepkovém provedení - 250 g hladké mouky nahraďte Jizerkou, nebo kombinací rýžové a pohankové mouky.
1
INGREDIENCE NA TĚSTO
- 250 g hladká špaldová mouka
- 250 g rostlinný jogurt
- 70 g rostlinné mléko
- 120 g moučkový cukr
- 10 g matcha prášek
- 20 g white chocolate drops
- 1/2 čl vanilka
- 10 g prášek do pečiva
- 25 g řepkový olej
- 1 čl jablečný ocet
- špetka soli
INGREDIENCE NA KRÉM
- 0,5 l rostlinné mléko
- 2 balení kvalitní vanilkový pudink
- 3 pl třtinový cukr
- 1 pl pitaya prášek
- 150 g vegan máslo
INGREDIENCE NA POLEVU
- 150 g hořká čokoláda
- 1 čl kokosový olej
2
POSTUP
V míse smícháme mouku, cukr, chocolate drops, pdp, sůl.
Poté vmícháme mléko, jogurt, olej a jablečný ocet.
Těsto rozdělíme do 2 mís, do jedné vmícháme matcha prášek a do druhé vanilku.
Těsta nalijeme střídavě na plech s papírem na pečení a dáme ho péct na 180°C cca 10 minut.
Po upečení vytáhneme těsto z plechu a položíme ho na rovný povrch.
Těsto srolujeme a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň.
¾ množství mléka dáme vařit a ve zbylém rozmícháme pudinky.
Do vroucího mléka vmícháme cukr a za stálého míchání přilijeme pudink, mícháme dokud nezhoustne.
Pudink necháme vychladit.
Po vychladnutí do pudinku vmixujeme máslo a pitaya prášek.
Těsto potřeme krémem (trochu si necháme na vrch) a znovu srolujeme.
Roláda potřeme zbytkem krému a polijeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem.
Roládu dáme do lednice vychladit!
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)