Mramorový velikonoční beránek
Pokud si opravdu potrpíte na Velikonoce a velikonoční tradice, ale nechcete během toho dělat žádné kompromisy a využívat živočišné suroviny, máme pro vás dobrou zprávu. Vajíčko ani mléko opravdu není potřeba na to, abyste upekli úžasného velikonočního beránka. Právě naopak, vsadíme se, že tak dobrého jste ještě neochutnali. Navíc je plný našich kvalitních rostlinných proteinů, takže vaše tělo dostane všechny důležité látky i během velikonočních radovánek.
1
INGREDIENCE
- 250 g celozrnná hladká špaldová mouka
- 50 g jemné ovesné vločky
- 12 g prášek do pečiva
- 40 g crunchy mandlové máslo
- 80 g javorový sirup
- 30 g vegan protein vanilka se skořicí
- 15 g vegan čokoládový protein
- 1 pl čerstvá citrónová šťáva
- 400 ml rostlinné mléko
- kokosový olej
- strouhaný kokos
2
POSTUP
V míse smícháme mouku, vločky, prášek do pečiva. Poté přidáme mandlové máslo, javorový sirup, vodu a citronovou šťávu. Vše pořádně promícháme. Těsto rozdělíme na ¼ a ¾, do ¾ těsta vmícháme vanilkový protein a do druhé části kakaový protein. Vanilkové těsto rovnoměrně nalijeme do středně velké formy na beránka vymazané kokosovým olejem a vysypané kokosem a na něj i kakaové těsto. Obě do sebe lehce vmícháme. Beránka pečeme na 180°C 50 - 60 minut.
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)