Nepečené ovocné košíčky
Jestli vás stále honí mlsná na něco dobrého, ale zároveň svěžího a chuťově hravého, tak je tento jednoduchý recept přesně pro vás! Košíčky jsou chutné, plné vitamínů a díky cizrnovému proteinu nadupané živinami.
1
INGREDIENCE
- 110 g datle bez pecky / datlová pasta
- voda
- 28 g bezlepkové ovesné vločky
- 20 g cizrnový protein
- 35 g oříškové máslo bílá čokoláda
- 3/4 čl agar prášek
- 350 g jahody (lesní jahody nebo jiné ovoce)
- 1 čl pitaya prášek
2
POSTUP
Datle si předem aspoň na 1 hodinu namočíme do čisté vody. Poté je scedíme (vodu nevyléváme, ale schováme na případné dolití do směsi) a rozmixujeme do pasty. Do datlové pasty poté vpracujeme ovesné vločky, protein a oříškové máslo (můžete ještě přidat například oříšky či semínka). Pevné těsto pořádně namačkáme na dno formiček na muffiny a dáme vše do ledničky. Jahody rozvaříme s kapkou vody a při varu do nich za stálého míchání přidáme agar (popřípadě i trochu citrónové šťávy, pokud máte rádi kyselejší nebo naopak trochu sirupu, pokud máte rádi sladší). Poté jahodovou směs nalijeme na spodní vrstvu z datlí a vše dáme ztuhnout do ledničky. Košíčky si můžete ještě posypat ovocem, kokosem, nebo čímkoli máte rádi.
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)