Nepečený jablečný koláč
I něco tak jednoduchého a lehkého, jako je tento jablečný dortík u nás vždy vede nad kdejakými ‘slavnostními’ hutnými krémovými dezerty a dorty! Navíc k jeho přípravě potřebujete opravdu minimum času a pár ingrediencí, které si můžete pozměnit podle vlastních chutí. Koláč je svěží, lehký a jistě potěší každého a jablíčka můžete zaměnit za jakékoli jiné (sezonní) ovoce.
1
INGREDIENCE
- 50 g jemné ovesné vločky
- 45 g mandlová mouka
- 30 g vanilkový protein
- 1 čl skořice
- 40 g javorový sirup
- 30 g kokosový olej
- 45 g liskooříškové máslo
- 15 ml mandlové mléko
INGREDIENCE NA DORT:
- 430 g očištěná jablka
- 45 g brusinky
- 1 pl skořice
- 350-400 ml voda
- 1 čl agar prášek
2
POSTUP
Všechny ingredience na korpus jsem smíchala do pevné hmoty, kterou jsem rozprostřela na dno dortové formy, zamačkala ho ke dnu a korpus jsem zatím dala do ledničky.
Jablka jsem nakrájela na menší kostičky, dala je do většího hrnce, posypala skořicí a zalila vodou, takto jsem je za občasného míchání nechala rozvařit.
Potom jsem přidala brusinky a agar a chvilku jsem míchala. Jakmile mi směs začala houstnout, nalila jsem ji do formy na korpus. Na vrch jsem ještě dala nasekané mandle a dortík jsem dala vychladit do ledničky.
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@with.ella)