Overnight oats s cizrnovým proteinem
Podzimní sychravá rána jsou ideální pro ovesnou kaši, avšak zkoušeli jste někdy podzimní overnight oats? Pokud ne, tak přesně pro vás je tento recept! Kombinace s cizrnovým proteinem dodá kompletní spektrum esenciálních aminokyselin a zkaramelizovaná jablka zase podzimní náladu.
1
INGREDIENCE
- 5 pl jemných ovesných vloček
- 2 pl chia semínek
- 2-3 pl sirup (čekankový, javorový)
- 1 pl sušené rýžové mléko
- 1,5 pl cizrnový protein
- Špetka soli
- 1čl skořice
- 120-140 ml rostlinné mléko
INGREDIENCE KARAMELIZIVANÁ JABLKA:
- 2 ks jablka
- 1 čl kokosový olej
- 1 pl javorový sirup
- 1 čl skořice
- Pekanové ořechy
- Oříškové máslo
- Voda
2
POSTUP
Ve větší sklenici smícháme všechny suché ingredience na kaši. K suchým ingrediencím přilijeme mléko a vše pořádně zamícháme, sklenici zavřeme a dáme na alespoň na 3 hodiny do lednice, ale nejlépe přes noc. Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme je do hrnce s kokosovým olejem, sirupem a skořicí. Jablka za míchání malinko opečeme a poté zalijeme trochou vody a necháme je podusit a změknout. Jablka uchováme v misce v lednici. Jakmile je kaše pořádně uleželá, přidáme jablka.
Na vrch přidáme ořechy, semínka a oříškové máslo. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)