Pitaya & Butterfly Pea Košíčky
S příchodem jara máme chuť do naší kuchyně zase přinést trochu více barev a zdravého mlsání! Proto jsme si pro vás připravili tento úžasný recept na košíčky s růžovou pitayou a fialovým butterfly pea. A co je nejlepší? Tyto barevné prášky jsou 100% přírodní, takže chemii a umělým barvivům můžete už navždycky zamávat.
1
INGREDIENCE NA KORPUS
- 130 g rýžová mouka
- 50 g hladká špaldová mouka
- 2 pl kvalitní pudinkový prášek nebo 2 pl kukuřičný škrob a 1/2 čl vanilka
- 80 g kokosový olej
- 50 g datlový sirup
- 3-4 pl voda
INGREDIENCE NA KRÉM
- 1 ks kvalitní vanilkový pudink
- 30 g strouhaný kokos
- 160 - 180 g kokosový jogurt
- 2 čl pitaya prášek nebo butterfly pea prášek
- sladidlo dle potřeby
- 350 ml ovesné mléko
2
POSTUP
V misce smícháme mouky, pudinkový prášek, kokosový olej, datlový sirup, a vodu. Vše zapracujeme do pevného těsta které necháme 15 minut odležet na pokojové teplotě. Z těsta poté uděláme stejně velké kuličky, které vmáčkneme na dno a okraje formičky na muffini nebo tartaletky. těsto ve formičkách dáme péct na 160°C / 20 - 25 minut - do zlato hněda. Pudink uvaříme v mléce a necháme ho vychladnout. Jakmile bude studený, rozmixujeme ho do hladkého krému s jogurtem, pitaya práškem a sladidlem, nakonec vmícháme kokos. Vychladnuté košíčky naplníme krémem, ozdobíme kokosem a necháme v ledničce vychladit. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)