Pomerančová srdíčka s bílou čokoládou
Jaké cukroví budete na Vánoce připravovat vy? My jsme si pro vás připravili recept na cukroví, které je u nás doma stálicí už několik let. Pomerančová srdíčka s bílou čokoládou nám chutnají ještě více, než tradiční linecké. Jsou křehká, příjemně sladká a hlavně veganská! Navíc je máte za 20 minut upečené a pak už jen slepíte marmeládou nebo ořechovým krémem dle vašich preferencí. Tak krásný první adventní víkend!
1
INGREDIENCE
- 155 g hladká špaldová mouka
- 50 g moučkový cukr
- 35 g white chocolate drops
- 90 g rostlinné máslo
- kůra z 1/2 pomeranče
- 35 g mandlové máslo nebo lískooříškové máslo s kešu a bílou čokoládou
- 2-3 pl čerstvá pomerančová šťáva
2
POSTUP
White chocolate drops nasekáme na malé kousky a smícháme je s moukou, cukrem a pomerančovou kůrou.
Poté do suchých ingrediencí zapracujeme ořechové máslo, pomerančovou šťávou a změklé máslo.
Pevné těsto zabalíme do fólie a necháme ho do druhého dne odležet.
Těsto vyválíme na 3 mm plát a vykrájíme z něj tvary - srdíčka.
Srdíčka poskládáme na plech s papírem na pečení a dáme je péct při 150°C / 20 minut.
Srdíčka promažeme marmeládou nebo ořechovým krémem.
Dobrou chuť!
Autor článku:Eliška (@_with.ella)