Proteinová bábovka
Kdo by neměl rád bábovku, typicky česká dobrota. Tahle je čistě rostlinná a navíc obohacená o veganský protein.
1
INGREDIENCE
- (1 hrnek = 300 ml)
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 hrnek pohankové mouky
- 0,5 hrnku vanilkového proteinu
- 0,5 hrnku cukru
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky kypřícího prášku
- Hrst vlašských ořechů
- Špetka soli
- 4 PL rostlinného oleje
- 1 PL jablečného octa
- 400ml rostlinného mléka
- 1 zralý banán
- Vanilkové aroma
2
POSTUP
V jedné misce promícháme všechny suché ingredience. Vlašské oříšky nasekáme nebo rozmixujeme najemno. V jiné nádobě pečlivě smícháme ty tekuté - rostlinný olej, rostlinné mléko, rozmixovaný banán, jablečný ocet, vanilkové aroma. Následně přelijeme vzniklou tekutou směs do misky se suchými ingrediencemi. Všechno smícháme metlou nebo vařečku a spojíme v těsto. Pokud máte kuchyňský robot, můžete těsto samozřejmě udělat v něm. Mezitím si vymažeme a vysypeme bábovkou formu. Rovnoměrně do ní těsto vlijeme, necháme chvilku usadit a dáme péct do předehřáté trouby na na 175°C po dobu přibližně 40 minut.
Po této době bábovku zkontrolujeme špejlí a pokud se na ni nelepí, můžeme ji vytáhnout. Bábovku vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Na závěr si vytvoříme čokoládový přeliv. Rozpustíme dvě hrsti čokoládových drops, smícháme se lžičkou kokosového oleje a bábovku vzniklou směsí přelijeme. Můžeme ji ještě posypat nasekanými oříšky dle preference. Nechce si chutnat!
Autor: Anička (@anna_sco) & Fínka (@tvojefina)