Pumpkin Pie s vanilkovým proteinem
Podzim už je v plném proudu a s ním sezóna dýní a její úpravy na sto způsobů. My dýni milujeme úplně ve všem, ale dýňový koláč, který se v USA servíruje především k příležitosti Díkuvzdání máme asi úplně nejraději. Proto jsme si pro vás připravili recept na veganský dýňový pumpkin pie s vanilkovým proteinem. Dostat do těla dostatek proteinu ještě nikdy nebylo jednodušší.
1
INGREDIENCE NA TĚSTO
- 250 g hladká špaldová mouka
- 30 g vanilkový pudinkový prášek
- 30 g vanilkový protein
- 70 g kokosový olej
- voda
INGREDIENCE NA KRÉM
- 1-2 čl vanilkový extrakt nebo 1/2 čl vanilky
- 1/2 dýně hokkaidó
- 30 g javorový sirup
- 1 čl skořice
- 1/4 čl perníkové koření
- 190 g rostlinná smetana
- 1 pl vanilkový pudink
2
POSTUP KRÉM
Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a pečeme ji při 200°C do měkka. Po upečení necháme dýni vychladnout a rozmixujeme ji s ostatními ingrediencemi do pyré. Přidáme smetanu a pořádně vmícháme vanilkový pudinkový prášek.
3
POSTUP
V míse prohněteme mouku, protein, vanilkový pudinkový prášek a olej. Postupně přidáme vodu, aby nám vzniklo pevné tvarovatelné těsto. Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme krém. Koláč dáme péct na 170°C / 60 minut. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)