Valentýnské sušenky
Blíží se svátek zamilovaných! A protože nejsme velkým příznivcem konzumu a nemyslíme si, že tento svátek je o tom utrácet tisíce, abyste někomu dokázali svou lásku, slavíme to jinak. Třeba tak, že pro naše milované upečeme nějakou tu veganskou dobrotu, připravíme večeři, uděláme jim masáž, nebo jen jsme.
Pokud byste rádi překvapili vaši drahou polovičku nějakou vyrobenou maličkostí, doporučujeme naše roztomilé Valentýnské sušenky. Přírodní barevný prášek z dračího ovoce jim dodal ten správný šmrnc.
1
INGREDIENCE NA TĚSTO
- 160 g špaldové mouky
- 100 g mandlové mouky
- 100 g čekankového sirupu
- 45 g kokosového oleje
- 2 pl mletých lněných semínek + 4 pl vody
- 1 čl vanilkového extraktu
- 1/2 sáčku do pečiva
- 2 čl barevného prášku pittaya HappyPower
INGREDIENCE NA KRÉM
- 125 g kešu
- 3/4 plechovky kokosového mléka
- 3 pl čekankového nebo jiného sirupu
- šťáva z půlky pomeranče
- 1 čl vanilkového extraktu
2
POSTUP
1) Den předem dáme vychladit plechovku kokosového mléka do ledničky, díky tomu ztuhne.
2) Přes noc namočíme kešu do vody.
3) Do misky dáme lněné semínko s vodou a necháme nabobtnat cca 10 min.
4) Připravíme si krém tak, že všechny ingredience dáme do vysokorychlostního mixéru mixovat.
5) Na těsto smícháme v míse všechny ingredience.
6) Těsto necháme vychladit alespoň 20 min v ledničce.
7) Těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 7 minut (hlídáme).
8) Hotová srdíčka slepíme krémem.
9) Můžeme ozdobit sušeným ovocem nebo nasekanými oříšky.
Autor receptu: Pavla Králíková