Vanilkové proteinové lívance
1
INGREDIENCE
- 300 g bezlepkové mouky (používám směs čirokové, rýžové a pohankové od Probio)
- 400 ml rostlinného mléka
- 2 lžíce vanilkového proteinu
- 1,5 lžičky bezfosfátového prášku do pečení
- špetka soli
- 1 lžíce kokosového cukru
- kokosový / slunečnicový olej na smažení
- semínka z lusku vanilky (asi na špičku nože), nebo vanilkový extrakt
- 1 lžička mleté skořice
2
POSTUP
Nejprve v míse pořádně promíchejte suché ingredience – mouku, rostlinný protein, prášek do pečení, sůl, cukr a vanilku. Poté pomalu metličkou zamíchejte mléko. Na rozpálené pánvi opékejte na kapce oleje lívance z obou stran. Obraťte je na druhou stranu až začnou být bublinky na vrchní straně trošku „zacelené“. Průběžně těsto promíchávejte, než jej nalijete na pánev – protein se bude usazovat dole v míse.
Podávejte je s oříškovým máslem, nebo domácí marmeládou a ovocem.
Autor: Lenka (@cernajaknoc_)