Vanilkové rohlíčky s proteinem
Advent je ideální čas pro přípravu vánočního cukroví. Chcete si zamlsat, ale zároveň se držet zdravého a chutného s dostatkem proteinu? Přesně pro vás vznikly vanilkové rohlíčky s proteinem!
1
INGREDIENCE
- 120 g hladké špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čl skořice
- 65 g rostlinného másla
- 50 g sirupu
- 50 g mandlového másla
- 1 čl vanilkového extraktu
- 40 ml rostlinného mléka
2
POSTUP
Mouku, protein a skořici smícháme v míse. K suchým ingrediencím přidáme změklé máslo, sirup, mandlové máslo, extrakt a mléko. Vše zapracujeme do pevného těsta které dáme aspoň na hodinu (nejlépe přes noc) odpočinout do lednice. Těsto rozdělíme na 3 kusy a každý rozválíme do hada, kterého rozkrájíme na zhruba 3 cm dlouhé kousky. Každý kousek ohneme do rohlíčku. Rohlíčky vyskládáme na plech s papírem na pečení a dáme je péct na 160°C na 15-20 minut.
Před podáváním nechte dostatečně vychladnout. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)