Vánoční perníčky
Perníčky jsou takovou naší vánoční stálicí. Bez vůně perníkového koření prostě nejsou Vánoce. I perníčky můžete jednoduše upéct vegansky a rozdíl nepoznáte. Jsou měkké, voňavé a chutné právě jako ty z vašeho dětství. Ozdobte je bílou, nebo barevnou polevou, kterou můžete obarvit našimi přírodními barevnými prášky soulmie.
Přejeme vám krásný druhý adventní víkend plný pečení a vůně vánoc!
1
INGREDIENCE
- 350 g hladká špaldová mouka
- 10 g perníkové koření
- 155 g agáve sirup
- 85 g rostlinné máslo
- 35 g kokosový olej
- 80 g mandlové máslo
- 6 g kakao
- pár kapek vanilkového aroma
2
POSTUP
Mouku prosejeme přes jemné síto.
K mouce vmícháme koření a kakao.
Poté do sypkých ingrediencí zapracujeme změklé máslo, kokosový olej, sirup a aroma.
Z pevného těsta vyválíme 3 - 4 mm tlustý plát ze kterého vykrájíme tvary.
Perníčky pečeme na 150°C / 15 minut.
Hned po upečení je potřeme agávovým sirupem smíchaným s trochou vody a necháme je vychladit.
Studené perníčky skladujeme v uzavíratelné krabici.
Polevou je zdobíme až později.
Dobrou chuť!
Autor článku:Eliška (@_with.ella)