Vánoční pusinky
Vánoce se kvapem blíží a my pro vás máme recept na první letošní cukroví! Je barevné, zábavné a chutná skvěle. Navíc je jednoduché na přípravu, protože obsahuje jednu hlavní ingredienci – aquafabu. Aquafaba je voda, ve které je naložená vařená cizrna a je běžně dostupná v každém supermarketu. Ozvláštnit tyto tradiční vánoční pusinky můžete právě našimi přírodními barevnými prášky.
Tak co, už máte plány na první adventní neděli?
1
INGREDIENCE
- 1/2 hrnku (125 ml) aquafaby - nálevu z cizrny
- 3/4 hrnku (150 g) cukru krystal
- pár kapek citrónové šťávy
- 1 lžička čekankového sirupu
- 1 lžička vody
- 1/2 lžičky barevného prášku Pink Pitaya nebo Blue Spirulina
2
POSTUP
Do čisté mísy nalijeme nálev z cizrny skrz sítko. Nakapeme pár kapek citronu. Mixujeme mixérem 5 minut. Nejprve na nejmenší rychlost a postupně přidáváme na maximum. Jakmile se tvoří pevné špičky v pěně, přidáme postupně na části cukr a mixujeme na maximum. Předehřejeme troubu na 100 °C. Smícháme lžičku čekaného sirupu, lžičku vody a 1/2 lžičky barevného prášku pitaya a spirulina (každou zvlášť). Do zdobícího pytlíku nalijeme 3 proužky barevné směsi po stěnách pytlíku (pozor, ať se dole nevytvoří louže). Poté nandáme lžící i pěnu. Zdobičkou uděláme pusinky na plech. Pečeme 90 minut na 100 °C.
Autor článku: Pavla Králíková