Vegan Panna Cotta se spirulinou
Že je veganská Panna cotta nemožná? Nesmysl! Troufáme si říct, že je dokonce lepší! A dnes vám na ni chceme dát recept. Její příprava je rychlá a jednoduchá a protože máme rádi experimentování a také barvy, rozhodli jsme se připravit dnes Panna cottu s modrou spirulinou. Skvělý a lehký dezert, až vás zase někdy bude honit mlsná.
1
INGREDIENCE
- 0,5 l ovesného mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
- 0,25 l rostlinné smetany
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 2 pl cukru
- 1 čl agaru
- 1 čl modré spiruliny
- oblíbené ovoce (ideálně lesni plody, maliny nebo jahody)
2
POSTUP
Mléko převedeme k varu. Za stálého míchání přilijeme smetanu, cukr a agar. Mícháme, dokud nám nezačné mléko houstnout. Směs rozdělíme na 2 poloviny a do jedné vmichame spirulinu. Poté směsi rovnoměrně přelejeme do skleniček nebo formiček na muffini / panna cottu a dáme do lednice ztuhnout. Na vrch si můžeme udělat rozvar z oblíbeného ovoce.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)