Batátové placky s proteinem
Místo slaných palačinek vyzkoušejte tyto batátové placky. Díky cizrnovému proteinu obsahují kompletní spektrum esenciálních aminokyselin. Jsou ideální pro rychlý a hlavně zdravý oběd nebo večeři.
1
INGREDIENCE
- 160 g batátů
- 30 g cizrnového proteinu
- 10 g mletých lněných semínek
- Sůl a pepř
- 100 ml vody
- 30 g baby špenátu
- 1⁄2 červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 15 g sušených rajčat
- 1 čl řepkového oleje
- Pekanové ořechy
2
POSTUP
Batáty okrájíme a uvaříme v čisté vodě do měkka. Než se uvaří, rozpálíme na pánvi olej a osmahneme na jedno nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme špenát, trochu vody, vše necháme podusit, dochutíme pepřem, solí a nakonec přidáme pokrájená rajčata. Uvařené batáty rozmačkáme do hladkého pyré do kterého vmícháme protein, lněná semínka, sůl pepř a vodu. Vznikne pevnější avšak lepivá konzistence těsta, ze kterého vytvarujeme v namočených dlaních placky. Placky dáme na plech s papírem na pečení a na každou dáme ještě trochu špenátové směsi. Placky dáme péct na 190°C po dobu 20-25 minut. Placky podáváme s pekanovými ořechy. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)