Červené Curry
Že chilli, zázvor nebo česnek má zahřívací účinky jsme vám už určitě říkali. Co takhle všechny tyhle zahřívací, detoxikační a přirozeně antibiotické potraviny v jednom skvělém jídle? Uvařte si doma červené thajské curry a posilte tak svou imunitu během chladných dní.
1
INGREDIENCE
- 2 pl olej
- 1 čl nastrouhaný zázvor
- 2 stroužky česnek
- 2 čl kari
- 500 ml kokosové mléko
- 200 ml zeleninový vývar
- 200 g tofu natural
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 200 g květák nebo hrachové lusky
- 4 pl sójová omáčka
- 1 čl třtinový cukr
- 200 g cizrna (uvařená)
- šťáva z 1/2 limetky
- 1 červená chilli paprička nebo 1 čl sušeného chilli
- koriandr
- jarní cibulka
- 300 g jasmínová rýže
- 450 ml voda
- sůl, pepř
- čerstvé salátové listy (baby špenát, rukola, polníček)
- ředkvičky nebo rajčata či jiná zelenina
2
POSTUP
Rýži uvaříme dle návodu. V hluboké pánvi rozehřejte olej a zprudka opečeme zázvor a nakrájený česnek. Přidáme kari, přilijte trochu kokosového mléka, promícháme a necháme pár minut bublat. Přilijeme zbytek kokosového mléka, vývar a poté přidáme nakrájené tofu, papriku, květák a mrkev. Povaříme cca 10 minut, aby zelenina změkla. Přidáme sojovou omáčku, cukr a cizrnu, opět povaříme. Kari zakápněte limetkovou šťávou. Podávejte ozdobené chilli a čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou. Hotové jídlo podáváme s rýží.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)