Cizrnová Omeleta
Už dlouho jste neměli pořádnou omeletu, ale vyhýbáte se jakýmkoli jídlům z vajíček? Není třeba zoufat. Díky cizrně, černé soli a kurkumě budou mít vaši masožraví přátelé problém poznat rozdíl. Bezvaječná omeleta chutná snad ještě lépe a je plná proteinů a dalších vitamínů a minerálů, které vaše tělo potřebuje.
1
INGREDIENCE
- 270 g předvařená cizrna
- 2 pl mleté lněné semínko
- 2 pl cizrnový protein
- 2 pl hladká mouka (špaldová)
- 1 čl černá sůl
- ½ čl kurkuma
- 1 čl oblíbené koření nebo bylinky
- 150 - 170 ml voda
- řepkový olej (ve spreji)
DÁLE
- kváskový chleba
- špenát
- sůl, pepř, sušený česnek
2
POSTUP
Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme je do lívancové konzistence těsta. Na pánvi pomazané olejem vytvoříme palačinky, které necháme pod pokličkou opéct z obou stran do světle hnědé barvy. na stejné pánvi poté podusíme špenát, který dochutíme solí, pepřem a česnekem. (můžete přidat i cibuli) Chleba zapečeme v toustovači. Omelety servírujeme s chlebem, špenátem a zeleninou nebo ovocem. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)