Cizrnové frittaty
Cizrna je úžasným společníkem všech, kteří preferují rostlinnou stravu. Je bohatá na bílkoviny, vlákninu, minerály (především železo a měď), vitamín B a další živiny. Krom toho je neskutečně variabilní a dá se z ní připravit opravdu cokoliv. Dnes jsme si pro vás připravili jednoduchý recept na cizrnové frittaty. Nepotřebujete vejce ani obyčejnou mouku. Tihle pašáci jsou vegan a bez lepku. Tak dobrou chuť!
1
INGREDIENCE
- 1,5 hrnku cizrnové mouky
- 2 pl cizrnového proteinu HappyPower
- 1 čl černé soli
- 1 čl koření na grilovanou zeleninu
- 1 čl oregána
- 1 čl uzené papriky
- 1 čl prášku do pečiva
- 2 čl mletého lněného semínka
- 1,5 hrnku vody
- 1 čl plnotučné hořčice
- 1 jarní cibulka
- 1/3 brokolice
- 1/2 červené papriky
- 1 malá miska oliv
- 1 malá miska sušených rajčat v oleji
- 1 stroužek česneku
- hrst bazalky
- olej na smažení a vymazání formy na muffiny
2
POSTUP
Zeleninu nakrájíme a lehce osmahneme na oleji na pánvi pro lepší chuť. (Krom oliv a sušených rajčat.) V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vodu a mícháme do vytvoření těstíčka. Do těsta vmícháme zeleninu. Směs vlijeme do olejem řádně vymazané formy na muffiny. Pečeme na 200 °C cca 30 minut.
Autor článku: Pavla Králíková