Falafel
Cizrna sama o sobě obsahuje spoustu proteinů. Co potom, když přidáte ještě cizrnový protein? Tahle výživná bomba je skvělým doplňkem letní grilovačky. Falafel můžete servírovat v pitě nebo pita chlebu jako hlavní chod, nebo samostatně jen s hummusem jako předkrm. Pokud nejste alergičtí na koriandr, rozhodně doporučujeme nasekat ho pořádnou hrst přímo do směsi na falafel. Kombinujte i s petrželovou natí.
1
INGREDIENCE
- 200 g suché cizrny
- 2 pl ovesné vločky
- 3 pl cizrnový protein HappyPower
- 3 pl čerstvé petržele
- 3 pl tahini
- 3 pl olej
- 1 střední cibule
- 2-4 stroužky česneku
- 1 čl římského kmínu
- sůl, pepř
- můžete přidat koriandr nebo jiné bylinky a koření
2
POSTUP
Cizrnu si namočíme přes noc do čisté vody. Poté cizrnu scedíme a rozmixujeme s ostatními ingrediencemi do hladka. Přidáme popřípadě vodu dle potřeby, aby nám vzniklo těsto, ze kterého jsou tvarovat kuličky. Kuličky poté buď dáme zapéct do trouby nebo opečeme na troše oleje na pánvi. Falafel podáváme s hummusem a zeleninou.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)