Indické samosas
Spojení lásky k indické kuchyni s touhou po zdravých a chutných jídlech. Tyto zeleninové samosy jsou naprosto úžasné - plné exotických chutí a zdravého cizrnového proteinu! Naše těsto je ručně vyrobené a nadýchané, a uvnitř skrývá směs kvalitní zeleniny. Indické koření, jako je kurkuma, koriandr a kmín, dodává samosám tu správnou pikantní chuť. Servírujte je s čerstvým jogurtem nebo chutným tamarindovým dipem.
1
INGREDIENCE NA TĚSTO
- 1 hrnek hladké mouky
- 2,5 pl oleje
- 1 čl soli
- 4 pl cizrnový protein HappyPower
- 50 g cukety
- 1/2 hrnku vody
INGREDIENCE NA NÁPLŇ
- 1 brambor vařený ve slupce
- 1 šalotka nebo malá cibule
- hrst kukuřice
- 1 větší stroužek česneku
- 1/2 střední cukety
- 1 střední mrkev
- drcené čili dle chuti
- koriandr
- sůl, pepř
- špetka garam masala
- špetka římský kmín
- špetka kurkuma
2
POSTUP
Vše na základ smícháme a vypracujeme do pevného těsta. Těsto necháme chvilku odpočívat a mezitím si připravíme náplň. Cibuli a česnek opečeme na pánvi. Poté přidáme kořeni, rozmačkanou bramboru, nastrouhanou mrkev, cuketu, kukuřici a nakonec dochutime solí. Těsto vyválíme a vykrájíme z něj stejně velké čtverce. Uprostřed každého čtverce dáme lžíci náplně a rohy těsta přehneme tak, aby nám vznikla taštička ve tvaru trojúhelníku. Okraje k sobě primackneme vidličkou. Taštičky smažíme z obou stran do zlatohněda.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)