Krémové těstoviny s cizrnovým proteinem
Receptů na slaná jídla není nikdy dost a to platí dvojnásob, když se jedná o těstoviny s krémovou omáčkou. Těstoviny jsou hotové do 30 minut a jistě si pochutnají i ti největší mlsouni.
1
INGREDIENCE
- oblíbené těstoviny
- 200 g uvařená cizrna
- 130 g mix hub (nebo jen žampiony či jiné)
- 180 g cuketa
- 80 g hrášek
- 1 ks větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 pl cizrnový protein
- 2 pl sušené rýžové mléko
- 2 pl lahůdkové droždí
- 3 pl olej vhodný na tepelnou úpravu (řepkový)
- voda (150-200 ml)
- sušená paprika, sůl, bylinková sůl, pepř
- čerstvé bylinky
- pekanové ořechy (jiné oblíbené)
2
POSTUP
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V nepřilnavé hlubší pánvi rozpálíme olej na kterém osmahneme nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek do zlatova. Poté k cibuli a česneku přidáme hrášek, pokrájené houby, cuketu, cizrnu a vše opět necháme malinko opéct. V hrnku s vodou rozmícháme sušené mléko a proteinový prášek, aby vznikla krémová konzistence. Vzniklou směs nalijeme k zelenině, vše přiklopíme pokličkou a necháme podusit (popřípadě přidáme ještě trochu vody). Do omáčky vmícháme lahůdkové droždí a dochutíme solí, pepřem, kořením a bylinkami.
Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a ořechy. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)