Letní barevné závitky
Léto už klepe na dveře a spolu s ním svěží, lehké recepty plné sezónních surovin. Letní vietnamské závitky jsou jedním z našich nejoblíbenějších letních receptů a to ne jen kvůli jednoduchosti přípravy. Teď jsme se navíc ještě trochu obměnili a jsou barevnější, než kdy dřív. Doporučujeme servírovat s dipem z arašídového nebo mandlového másla a tahini pasty. Neodolatelná kombinace!
1
INGREDIENCE
- rýžový papír
- slabé rýžové nudle
- okurka
- paprika
- mrkev
- tofu
- Spirulina
- Butterfly pea
- Pitaya
INGREDIENCE NA DIP
- 1 pl tahini
- 4 pl tamari
- 1 pl citrónová šťáva
- 1 čl arašídové nebo mandlové máslo
2
POSTUP
Rýžové nudle připravíme dle návodu na obalu. Zeleninu a tofu nakrájíme na jemné nudličky. Nudle si rozdělíme do 2 misek a do každé vmícháme trochu barevného prášku. Rýžový papír namočíme v teplé vodě aby změkl a položíme ho na nepřilnavý povrch. Zeleninu, tofu a nudle vyrovnáme na papír a vše zabalíme do pevné rolky. Takto to opakujete dokud nám nezbyde žádná zelenina a další nakrájené ingredience.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)