Letní BBQ špízy
Grilovací sezóna je v plném proudu a ačkoli si také někdy rádi dáme jeden z mnoha dostupných veganských polotovarů, není nad to si někdy připravit jídlo, ve kterém přesně víte, co do něj dáváte a co jíte. Tyhle špízy jsou plné bílkovin a vlákniny a díky jejich neskutečné variabilitě chutnají snad všem. Marinádu totiž můžete připravit dle vašich představ a kromě té bylinkové, můžete marinovat také v BBQ omáčce nebo na asijský způsob. Podávejte se zeleninovým salátem, nebo bramborem.
1
INGREDIENCE
- 1 ks tempeh
- 1 ks tofu
- 1 ks cuketa
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks červená nebo žlutá paprika
- 1 ks červená cibule
- 6 ks žampiony
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- olej vhodný na tepelnou úpravu
- koření na zeleninu
- 1 pl tamari
2
POSTUP
Všechnu zeleninu nakrájíme na středně menší kousky. Nakrájíme si také tofu i tempeh. Zeleninu i bílkoviny smícháme v misce spolu s olejem (zvolte takové množství, aby zelenina nebyla suchá, ale zároveň v oleji neplavala) a kořením a tamari. Takto naloženou zeleninu a tempeh s tofu necháme alespoň hodinu odležet. Na špejle postupně napícháme zeleninu a tofu nebo zeleninu a tempeh, nebo vše pospolu. Špízy můžeme buď opéct na grilu, na pánvi nebo v troubě.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)