Letní hrášková polévka
Vydatná polévka plná vitamínů a minerálů ze sezónní zeleniny? Hrášková polévka splňuje všechny tyto boxy! Hrášek je totiž dobrým zdrojem rostlinných bílkovin, vitamínů C a B, hořčíku, draslíku, vápníku, saponinů a vydatným zdrojem vlákniny. Navíc je poměrně jednoduché ho vypěstovat i doma na balkóně nebo na zahradě. Pokud máte letos přebytek hrášku, vyzkoušejte tuto letní krémovou hráškovou polévku a dejte nám vědět, jestli vám chutná tak moc, jako nám.
1
INGREDIENCE
- 350 g čerstvý nebo mražený hrášek
- 1 hrst špenátu
- 1 ks cibule
- 1 větší brambor
- 3 stroužky česneku
- 1 ks zeleninový bujón
- 1 pl olej
- roslinná smetana
- majoránka
- sůl, pepř
2
POSTUP
Brambor očistíme a nakrájíme na menší kusy. Hrášek spolu s bramborem a špenátem dáme uvařit do měka. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a lehce ho osmažíme na pánvi s olejem. Zeleninu scedíme a necháme si 1 hrnek vývaru z této zeleniny. Cibuli a česnek přidáme k zelenině a přilijeme i 1 hrnek vývaru. Přidáme bujón, sůl, pepř, majoránku a vše spolu aspoň 10 minut provaříme. Poté vše rozmixujeme do hladkého krému. Přimícháme ¾ balení rostlinné smetany a vše spolu promícháme. Krém servírujeme ozdobený zbytkem smetany. Ke krému si můžeme osmahnout tofu nebo chlebové krutony.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)