Mandlovo-dýňový krém
Sezóna dýni je tu a vždy se hodí, mít v zásobě co nejvíce receptů s nimi. Mandlovo-dýňový krém se skvěle hodí na toasty, jako tofu ‘tvaroh’, příloha ke sladké, ale i slané snídani či svačině.
1
INGREDIENCE
- 300 g dýně (máslová nebo hokkaidó)
- 1 ks tofu natural (200g)
- 50 g mandlové máslo
- špetka soli
- 60 g mandle
- skořice
- vanilkové aroma
2
POSTUP
Dýni uvaříme v čisté vodě do měkka. Jakmile dýně po uvaření vychladne, dáme ji do mixéru spolu s tofu, mandlovým máslem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým aroma. Vše rozmixujeme do hladka. Mandle které jsme si předem aspoň na 30 minut namočili do teplé vody, scedíme a nasekáme na menší kousky které zamícháme do krému.
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)