Palak Tofu
Zdravá špenátová curry omáčka s tofu je našim oblíbeným jarním obědem. Je krémová, chuťově výrazná a plná vitamínů i minerálů. Pokud doma nemáte špenát na jaře jej můžete nahradit mladou kopřivou pro ještě více zdravotních benefitů.
1
INGREDIENCE
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 čl zázvor
- 3/4 čl kmín
- 10 ks cherry rajčata
- 3 hrsti baby špenát
- 1 ks tofu
- 3 čl olej vhodný k tepelné úpravě (avokádový, řepkový)
- sůl a pepř
2
POSTUP
Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Poté přidáme zázvor, kmín, pepř a nakrájená cherry rajčata. Nakonec přidáme špenát a kapku vody. poté vše dáme do mixéru a rozmixujeme do hladkého krému. Podáváme s opečeným tofu a pečivem.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)