Proteinová kešu mozzarella
V těchto teplých letních dnech jsou lehká, zdravá a rychlá jídla spásou a tato proteinová mozzarella vám jistě oživí jídelníček. Hodí se jen tak k rajčatům, ale i do salátů, toastů nebo na pizzu.
1
INGREDIENCE
- 50 g kešu oříšky
- 20 g psyllium
- 15 g cizrnový protein
- 250-300 ml voda
- 1/2 čl sůl
- 15 ml citrónová šťáva
2
POSTUP
Psyllium zalijeme 300 ml vody a pořádně promícháme. Kešu oříšky také namočíme do vody a vše necháme na 1 hodinu odstát. Poté kešu scedíme a rozmixujeme do hladka společně se vzniklou hmotou z psyllia, přidáme citrónovou šťávou a proteinem. Pevnou hmotu dáme do krabičky, nebo do hrnečku a necháme ji ztuhnout a vychladit v ledničce.
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)