Proteinové Mac & Cheese
Všichni milujeme těstoviny. Mohli bychom je jíst pořád, na tisíce způsobů. Američani také. Proto vymysleli svou alternativu na italské Quattro Formaggi. Pokud ještě neznáte americké Mac & Cheese, rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Jedná se těstoviny, nejčastěji Macaroni se sýrem. My jsme je pro vás připravili ve zdravější, rostlinné verzi se zeleninovým pyré a cizrnovým proteinem. Chutnají ještě lépe, navíc doplní tělu potřebné vitamíny a bílkoviny!
1
INGREDIENCE
- 80 g těstoviny
- 5 g lahůdkové droždí
- 100 g hokkaidó nebo batátové pyré
- 10 g cizrnový protein
- 1 čl křupavé mandlové máslo
- 1/2 čl černá sůl
- 1-2 plátky rostlinný sýr
2
POSTUP
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi ohřejeme pyré ke kterému vmícháme lahůdkové droždí, sůl, protein, mandlové máslo a rostlinný sýr. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny. Mac & cheese podáváme se semínky nebo ořechy. Dobrou chuť!
Autor článku:Eliška (@_with.ella)