Risotto s hráškem a špenátem
Zeleninové, čerstvé italské risotto s hráškem a čerstvým špenátem je našim oblíbeným jarním receptem. Díky kulatozrnné rýži a zeleninovému vývaru je vláčné a krémové, hrášek a špenát mu zase dodává křupavost a čerstvost. Díky jeho zelené barvě je ideální také k dnešní oslavě svatého Patrika. Servírujte k obědu nebo k večeři se sklenicí dobrého bílého vína.
1
INGREDIENCE
- 130 g jasmínová rýže
- 90 g hrášek
- 90 g hrachové lusky
- 80 g špenát
- 110 g rostlinná smetana na vaření
- 1/2 čl koření na rýži
- 1/2 čl kurkuma
- 1 čl petržel
- 120 g cizrna
- 3 pl avokádový olej
- sůl a pepř
- 300 ml vody
2
POSTUP
Zeleninu a propláchnutou rýži lehce opečeme na oleji. Poté vše zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a necháme vařit dokud rýže změkne. Poté přidáme cizrnu, smetanu, koření a bylinky. Vše necháme chvilku povařit. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)