Sandwich s mrkví a mandlovým máslem
Ořechové máslo má nekonečné množství využití. Zkoušeli jste ho někdy naslano? Křupavé mandlové máslo chutná naprosto skvěle například v našem novém sendviči s mrkví a cizrnou. Tuto zdravou pomazánku plnou mononenasycených tuků, vápníku, hořčíku a železa můžete servírovat ve vaší oblíbené bulce, na čerstvém chlebu, nebo jako toping na jednohubky.
1
INGREDIENCE
- Oblíbená bulka či chléb
- 2 střední mrkve
- 80 g předvařené cizrny
- 1 pl mandlového másla
- ¼ čl soli
- 2 pl rostlinného jogurtu
- 10 g mandlí
- ½ avokáda
- 100 g tofu (uzené nebo marinované)
2
POSTUP
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Cizrnu rozmačkáme vidličkou a přidáme ji k mrkvi. Poté vmícháme mandlové máslo, jogurt, sůl a nasekané mandle. Bulku prořízneme, naplníme mrkvovým salátem, avokádem a tofu.
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)