Tacos
Dnes zavítáme do Mexika a připravíme si lahodnou, lehkou večeři plnou chutí. Tacos! Tacos se dají připravovat na desítky způsobů, se stovkami náplní a přesně to na nich milujeme. Nikdy nemusejí chutnat stejně! Dnes jsme pro vás připravili recept na tacos s tofu a zeleninkou v křupavých tacos mušlích. Krom uvedených ingrediencí doporučujeme posypat pořádnou dávkou koriandru, čerstvého chilli a pokapat limetkou. Mňam!
1
INGREDIENCE
- 3 menší tortilly
- 1 ks tofu
- 1 ks menší cibule
- 1 čl sušená cibule
- 1 čl sušená paprika
- 1 čl sušený česnek
- 1/4 čl sůl
- 1 pl tamari
- 3 pl olej vhodný na tepelnou úpravu
- 3 ks cherry rajče
- mix salátových listů
- sladká chilli omáčka
- avokádo
- rajčátka
2
POSTUP
Tofu rozdrolíme a smícháme s kořením, olejem, tamari, najemno nakrájenou cibulí a najemno nakrájenými rajčaty. Takto připravenou směs opečeme na nepřilnavé pánvi. Tortilli ohneme v půlce aby nám vznikly “mističky” a takto je dáme zapéct do horkovzdušné fritézy nebo trouby na 150°C na 10 - 15 minut. Zapečené tortilli pak naplníme salátem, opečeným tofu, přidáme rajčátka, avokádo a omáčku.
Autor článku: Eliška (@_with.ella)