Thajská polévka s kokosovým mlékem a oříškovým máslem
Jste milovníkem polévek a chcete se při chladných podzimních dnech pořádně zahřát? Máme pro vás perfektní inspiraci. Vyzkoušejte thajskou polévku s kokosovým mlékem a oříškovým máslem! Pro pořádné horko přidejte čerstvé chilli papričky a užijte si zdravé, ale komfortní jídlo.
1
INGREDIENCE
- 1 ks oblíbené tofu
- 1 paprika
- 1/2 cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
- miska zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev)
- 150 g ploché rýžové nudle
- 3 pl citronová šťáva
- 3 pl sojová omáčka
- 3 pl avokádový nebo lněný olej
- 1 čl kari
- 1/2 čl kurkuma
- 2 pl mandlové máslo
- 300 ml kokosové mléko
- 250 ml silný zeleninový vývar
- pórek, bylinky
- voda
- sůl, pepř, chilli
2
POSTUP
Tofu opečeme do křupava. V hrnci na oleji osmahneme cibuli a rozmačkaný česnek. Poté přidáme zeleninu, na proužky nakrájenou papriku mandlové máslo vše spolu promícháme a poté zalijeme vývarem. Necháme chvilku povařit. Poté dolijeme zhruba 1,5 - 2 l vody, přidáme nudle, koření, sojovou omáčku, citronovou šťávu a vše necháme vařit aby nám nudle změkly. Plotnu vypneme a polévku zjemníme kokosovým mlékem. Dobrou chuť!
Autor článku:Eliška (@_with.ella)