VEGE BURGER
Grilovací sezóna je v plném proudu, stejně jako ta cuketová. Pokud nevíte, co dělat s extra velkou úrodou, máme pro vás skvělý recept na domácí veganskou burger placku. Nutričně bohatý burger s příjemnou texturou, který není náročný na přípravu si užijete i na grilovačce s kamarády. Narozdíl od jiných receptů nevyžaduje žádné vaření předem a doslova splácaný ho máte za několik minut. Dochuťte ho čerstvou zeleninou ze zahrádky a domácím kečupem, veganskou majonézou nebo rychlou BBQ omáčkou.
1
INGREDIENCE NA PLACKU
- 100 g červené fazole
- 100 g cuketa
- 4 pl jemmy vločky
- 1,5 pl cizrnový protein
- 2 čl hořčice
- 2 čl kečup
- 1 čl oblíbené koření
DÁLE
- olej
- 2x bulka
- zelenina
- kečup, vegan majonéza nebo BBQ omáčka
2
POSTUP
Fazole rozmačkáme, cuketu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vločky, protein, koření, hořčici a kečup, dochutíme solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 2 - 3 placky, které opečeme na troše oleje z obou stran. Bulku podélně rozkrojíme, potřeme majonézou, přidáme placky, zeleninu a kečup. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)