Zeleninové pakoras s cizrnovým proteinem
Pokud chcete, aby byly vaše zeleninové placičky neodolatelné pro vegany i masožravce - udělejte Pakoras! Jedná se o indické zeleninové placičky, kořeněné a smažené dozlatova a křupava. Můžou být vyrobeny prakticky s jakoukoli zeleninou, takže použijte tento recept na pakory jako odrazový můstek k vytváření vlastních variací. Pakory můžete podávat jako předkrm k indickému jídlu, lehkému jídlu nebo si je dejte jako jednohubky.
1
INGREDIENCE
- 1 větší mrkev
- 2 střední brambory
- hrst baby špenát
- 1 červená cibule
- 3 pl avokádový olej
- 3 pl cizrnová mouka
- 2 pl cizrnový protein
- 3 pl rýžová mouka
- 1 čl sůl
- 3/4 čl chili prášek
- 3/4 čl sušený česnek
- 3/4 čl zázvor
- stonek koriandru
- voda
- olej vhodný ke smažení
- 3 pl sójový jogurt
- jarní cibulka
- sůl a pepř
2
POSTUP
½ mrkve nakrájíme na jemné proužky a ½ nastrouháme, cibuli nakrájíme na jemné měsíčky, brambory nakrájíme na jemné proužky. K zelenině přidáme ostatní ingredience a vodu dle potřeby aby nám šly vytvarovat placky. Placky opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Jogurt smícháme s kořením a najemno nakrájenou jarní cibulku.Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)